Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@09:38:33 GMT

تلوزیون و پرخاشگری کودکان

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۰۱۴۴

تلوزیون و پرخاشگری کودکان

تلویزیون می‌تواند عامل موثری در رشد و تحول نظام‌های ارزشی و شکل دهنده‌ی رفتار باشد، ولی متاسفانه بسیاری از برنامه‌های تلویزیون مروج خشونت هستند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا وزینی راغب؛ همه جوامع باید راه هایی را بیابند تا مانع از آن شوند که اعضای آن به هم آسیب برسانند. همه مردم رفتار پرخاشگرانه را تا اندازه ای کنترل می کنند، ولی از لحاظ ارزشی که برای آن قائل اند و میزان محدود کردن آن، با هم فرق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در میان سرخ پوست آمریکایی، کومانچی ها و آپانچی ها کودکانشان را جنگجو بار می آورند، حال آنکه هوپی ها و زونی ها به فرزندانشان صلح جویی و رفتار غیر پرخاشگرانه می آموزند. اصولا در فرهنگ آمریکا برای پرخاشگری و سرسختی ارزش قائل اند.

 

تلویزیون می تواند عامل موثری در رشد و تحول نظام های ارزشی و شکل دهنده ی رفتار باشد، ولی متاسفانه بسیاری از برنامه های تلویزیون مروج خشونت هستند. با تحقیق در مورد تاثیر برنامه های خشونت آمیز تلویزیون بر کودکان و نوجوانان معلوم شده است که آن ها:

۱_ از خشونت ترس ندارند

۲_ به تدریج می پذیرند که خشونت راهی برای حل مشکل است

۳_ به تقلید خشونت می پردازند

۴_ نا خودآگاه با شخصیت های خاصی، چه قربانیان و چه قربانی کنندگان همانند سازی می کنند. لازم به فکر است که همانند سازی، ناآگاهانه و بسیار خطرناک است ولی الگوبرداری آگاهانه است.

 

 مشاهده خشونت در برنامه های تلویزیونی باعث پرخاشگری در کودکان می شود. گاهی اوقات حتی دیدن یک برنامه خشونت آمیز می تواند پرخاشگری را افزایش دهد. کودکانی که  مکرراً نمایش هایی پر از خشونت را تماشا می کنند و از این کار منع هم نمی شوند، به احتمال زیاد به آنچه می بینند می پردازند. اثر خشونت تلویزیونی ممکن است فوراً در رفتار یا گفتار کودک نمودار شود و یا سال ها بعد خود را نشان دهد.

 

البته خشونت تلویزیونی تنها علت پرخاشگری یا رفتار خشونت آمیز نیست، ولی از عوامل مهم تلقی می شود. والدین می توانند با استفاده از راه های پیشنهادی زیر کودکان را از خشونت  مفرط برنامه های تلویزیونی محافظت کنند:

 

به برنامه هایی که کودکان می بینند توجه کنید و بعضی از آن ها را همراه کودک خود ببینید. چنانچه کودک خود را به هنگام تماشای برنامه های خاص تلویزیونی همراهی کنید، می توانید سوال های او را بهتر برایش توضیح دهید و جلوی کج فهمی او را بگیرید.

 

زمان تماشای برنامه های تلویزیونی را محدود کنید. توجه داشته باشید که تلویزیون را نباید در اتاق خواب بچه ها قرار دهید. با این عمل باعث می شود که کودک با اثرات منفی برنامه های خشونت آمیز تلویزیونی به خواب نرود. همچنین نظم ساعت خواب و بیداری او مختل نمی شود.

 

به کودکان خود تذکر بدهید که اگر چه هنرپیشه حقیقتا مجروح نشده یا به قتل نرسیده است لیکن این گونه خشونت ها در دنیای واقعی یا بسیار دردناک است یا به مرگ منجر می شود.

 

هنگامی که برنامه های خشونت آمیز بخش می شوند یا کانال را عوض کنید یا تلویزیون را خاموش کنید. توضیح دهید که مشکل این برنامه چیست و به گونه ای با منطق در خور فهم کودک، آسیب و ضرر آن برنامه را توضیح دهید تا میل کودک یو اصرار او برای تماشای این گونه برنامه ها کاهش یابد. در حضور بچه ها صحنه های خشونت آمیز را تایید نکنید و تاکید کید که بدترین شیوه برای حل یک مشکل، روش  خشونت آمیز است.

 

تاثیر همسن و سالان و دوستان و هم کلاسی ها باید به حداقل برسد. به این منظور با والدین بچه های دیگر تماس بگیرید و در مورد نوع برنامه های تلویزیون و مدت زمان مناسب برای تماشای تلویزیون توافق کنید.

 

والدین با استفاده از این روش ها می توانند از اثرات مخرب تلویزیون در دیگر حیطه های زندگی، از قبیل شکل گیری ها و قالب پذیری های جنسیتی یا نژادی نامناسب پیشگیری کنند. مدت تماشای تلویزیون توسط کودکان، جدا از محتوای آن باید کم باشد. چون کودکان را از پرداختن به فعالیت های مفید دیگر از قبیل مطالعه، بازی با دوستان و رشد و پرورش علاقه های خود باز می دارد.

 

زهرا وزینی راغب - دانشجوی دانشگاه پردیس شهید باهنر همدان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رسانه ملی تلوزیون کودکان یادداشت دانشجویی برنامه های تلویزیون خشونت آمیز برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است

رشیدپور که مدتی است به دنبال انتشار «ساعت صفر» است، به تازگی در حال مذاکره با سه پلتفرم است.

 طبق پیگیری خبرنگار ایسنا از برخی فعالان شبکه نمایش خانگی، رشیدپور همزمان در حال رایزنی با پلتفرم‌های مختلف بوده است و احتمالا به زودی یکی از این سه پلتفرم در حال مذاکره به عنوان پلتفرم پخش برنامه ساعت صفر مشخص خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رضا رشیدپور که این روزها به دنبال مقدمات پخش «ساعت صفر» برای پخش از یکی از پلتفرم‌هاست، به گفته‌ خودش برای دریافت مجوز این برنامه با ۱۲ مدیر فرهنگی مواجهه داشته است. این مجری اخیرا هم با حاشیه‌ای از جنس اعلام خبر فوتش درگیر شد اما واقعیت ماجرا از این قرار بوده که این حاشیه مربوط به سکانسی از فیلم «سال گربه» بوده.

به گفته‌ی رشیدپور «ساعت صفر» یک برنامه گفت‌وگو محور با فضای متفاوت از «دید در شب»، «عبور شیشه‌ای» و «شب شیشه‌ای» است. موضوع همان است، یعنی گفت‌وگو، اما نوع گفت‌وگو و نتایج آن با «دید در شب» متفاوت خواهد بود. نگاه این برنامه به حوزه بین‌الملل اختصاص دارد و اولین‌ بار است که ما در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی قصد داریم مهمان‌هایی غیر از جغرافیای ایران داشته باشیم.

این برنامه حکایت از آن دارد که او در کنار هنرمندان ایرانی، سراغ هنرمندان مطرح خارجی مثل ابراهیم تاتلیس هم رفته و با آنها به گفت‌وگو پرداخته است.

به گزارش ایسنا، رضا رشیدپور قرار بود پس از مدت‌ها دوری از قاب تلویزیون با اجرای یک مسابقه به آنتن صداوسیما بازگردد اما به دنبال حاشیه‌های پیش‌آمده پیرامون بازگشت او و محمدرضا گلزار به تلویزیون و انتقاد و خط و نشان کشیدن برخی مجریان فعال روی آنتن، رشیدپور با انتشار ویدئویی از اجرای این مسابقه انصراف داد. در پی این اتفاق، خط و نشان‌ها تمام شد اما برنامه‌های گلزار و رشیدپور هم پخش نشدند. هرچند پس از مدتی محمدرضا گلزار با «پانتولیگ» به تلویزیون بازگشت ولی از بازگشت رشیدپور همچنان خبری نبود.

این مجری باسابقه تلویزیون که اجرای برنامه‌های گفت‌وگومحور قابل توجهی همچون «شب شیشه‌ای» و «مثلث شیشه‌ای» را در ساختار هاردتاک برای تلویزیون برعهده داشت، پیش از انصراف از اجرای برنامه در تلویزیون، قرار بود اجرای سری جدید مسابقه «سیم آخر» در شبکه سه سیما را بر عهده بگیرد؛ یک مسابقه اطلاعات عمومی که پخش خود را از سال ۹۹ آغاز کرد و پس از سه فصل، در اسفند سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است
  • «هفت» دوباره روی آنتن